Jessica Simpson gifter sig och bjuder på exklusiv bröllopsvideo

Skådespelerskan och sångerskan Jessica Simpson har gift sig för andra gången, den här gången med Eric Johnson, en före detta amerikansk fotbollsspelare som spelat i San Francisco 49ers och New Orleans Saints. Jessica och Eric dejtade i fyra år innan de gifte sig och har två barn tillsammans. De båda föräldrarna har varsitt avbrutet äktenskap i bagaget; Jessica var tidigare gift med sångaren Nick Lachey och Eric med Keri Johnson.

Bröllopet hölls på en ranch i Montecito, Santa Barbara och besöktes av inte mindre än 275 gäster, många av dem välkända namn i Hollywood. Underhållningen stod ett liveband för. Jessica och Eric gick nedför altargången som nygifta till toner från filmen Great Expectations (1998).

People Magazine fick möjligheten att dela med sig av en två minuter lång, exklusiv video från bröllopet till sina läsare. I videon, som genomsyras av en uppsluppen, glad stämning syns överdådiga dukningar med mjuka färger, blommor och guld, gäster som dansar och kramas med brudparet och mycket annat. Det tränade ögat kan skymta kända profiler som Jessicas syster Ashlee Simpson, Donald Fasion (känd som karaktären Turk i tv-serien Scrubs) och Sandra Bullock. Videon avslutas med scener från fotograferandet då Jessicas och Erics familjer samlas för det traditionsenliga familjefotot.

Som vanligt har vigselringens utseende och storlek skapat stora rubriker när kändiseliten slåss om de pampigaste ringarna. Det skall vara mycket guld och självklart smidda för hand av en guldsmed. Världens just nu dyraste ring bärs av Beyonce och kostade nära 35 miljoner kronor när Jay-Z öppnade plånboken. Robbins Brothers är en av de kändaste guldsmedjorna i Los Angeles och får allt som oftast besök av kändisar. Efter Svenska kronprinsessparets bröllop rapporterades det om diamantfeber, men detta menar SO och Guldsmeden Gunnar Fahlström inte stämmer.

– Enstensringar har varit en trend de senaste två - tre åren, säger Peter Fahlström, gemolog på Gunnar Fahlström, exklusiv Guldmsmed i Stockholm.

Många hävdar att den ostabila ekonomin har gjort att guld prioriteras i allt större utrsträckning i både smycken och vigselringar då det även anses vara en bra investering. Guldvärdet har haft en stabil utveckling sedan introduktion 1878 då ett kilo guld kostade cirka 250 kronor.