Roxette är tillbaka i Sverige på lördag!

Efter 53 adrenalinfyllda föreställningar i världen är det dags för musikfenomenet Roxette att ta världsturnén till Sverige. Turnén är en fortsättning på deras comebackturné som började 2011, och hade sin första föreställning i Ryssland förra året. Sedan dess har den varit i Australien, Nya Zeeland och flera länder i Europa. Nu på lördag 18 juli har de sin första spelning i Sverige, som äger rum Fredriksskans i Kalmar.

– Vi kan lätt göra 50 gig till. Det känns bisarrt häftigt och overkligt kul, säger Per Gessle. Adrenalinet slår i taket varje kväll. Vi är lyckligt lottade som får vara med om det här. Vi nyper oss i armen då och då.

Inom kort kommer bandet fira 30-årsjubileum. Trots detta är tempot högre än det någonsin varit. Världsturnén fortsätter i Norge efter fyra konserter i Sverige, och i höst kommer bandet släppa sin tionde platta.

– Det känns skitkul. Vi har jobbat med lite olika och oväntade samarbetspartners och producenter. Motivationen är hög, det känns som att vi bara har börjat.

Här är de planerade konserterna i Sverige:

07/18 – Kalmar, Fredriksskans

07/22 – Halmstad, Örjans Vall

07/24 – Göteborg, Slottskogsvallen

07/25 – Stockholm, Sjöhistoriska